Elektronikkurser hos Rogers Musiktronik

KursnamnGrundkurs i elektronik
KurskodE0101
Kursupplägg7x1,5timmar
KurstypKvällskurs
Kurspris980 kr

För dig som vill veta mer om den analoga elektronikens grunder. Teori och praktiska laborationer varvas med varandra. Kursen behandlar bl a förstärkarteknik (transistorer, OP-förstärkare) filter m m. Under kursen bygger vi en liten enkel förstärkare.
Kostnader för förbrukningsmateriel ingår inte i kurspriset.

I den här kursen bygger vi en effektpedal för elgitarr eller elbas. I första hand siktar vi på att bygga en distpedal.
Kostnader för förbrukningsmateriel ingår inte i kurspriset.

Kursen behandlar ett mikrodatorsystems uppbyggnad och användningsområden. Du får lära dig om Raspberry Pi, Arduino och Basic Stamp med flera olika mikroprocessorer. Du lär dig att styra lysdioder, motorer och displayer m.m. Vi ritar kretsschema och bygger på kopplingsdäck.
Förbrukningsmateriel ingår inte i kurspriset.

Här lär vi oss hur man kan koppla upp något till Internet och styra det från ett webbgränssnitt. Det kan till exempel vara en termometer som vi vill läsa av, eller en lampa som vi vill kontrollera på distans. Lämpliga förkunskaper är grundkursen i Mikrodatorteknik, E0301, eller motsvarande.
Eventuell förbrukningsmateriel ingår inte i kurspriset.

Vi bygger en enkel robot och lär oss att programmera den att följa en linje på golvet, eller att navigera utan att köra på hinder. Roboten styrs av en enkel mikrokontroller (PIC, BS2 eller AVR) och består av ett chassie med servomotorer och sensorer. Grundläggande kunskaper i mikrodatorteknik krävs, (motsvarande kursen E0301), samt vana vid PC.
Förbrukningsmateriel ingår inte i kurspriset.